Thema DDW 2020: The New Intimacy

Nieuws

Thema DDW 2020: The New Intimacy

Door: Petra Starink | 07-07-2020

De Dutch Design Week 2020 die van 17 t/m 25 oktober in Eindhoven wordt gehouden heeft als thema: The New Intimacy. Het festival maakt een unieke editie mee, het is fysiek als online te bezoeken. Ontwerpers kunnen zich aanmelden voor deelname.

Uitdaging voor ontwerpers

Grote maatschappelijke uitdagingen zoals klimaatverandering, ongelijkheid of armoede, zijn door Covid-19 pandemie in een korte tijd nog verder geaccentueerd. Dit betekent dat we ons in versneld tempo anders ten opzichte van elkaar, de wereld om ons heen, onze spullen, onze gezondheid, onze data en onze overheid zijn gaan verhouden. De zoektocht naar een nieuwe balans is ingezet. Een balans waarin belangrijke waarden als intimiteit en genegenheid niet verloren moeten gaan. Een uitdaging die vraagt om de kennis, verbeeldingskracht en inventiviteit van ontwerpers. Met optimisme en creativiteit komen zij met nieuwe concepten die inspireren, verwonderen én aanzetten tot actie. Ontwerpers laten zien hoe we ons in deze nieuwe werkelijkheid tot elkaar en de wereld kunnen verhouden.

Breder live programma

De organisatie achter DDW maakte eerder al bekend dat er, na uitgebreid overleg met de ontwerp community, belangrijke partners en relevante instanties, is besloten het festival te laten doorgaan als een fysiek en online festival, met de focus op relevante matchmaking voor de ontwerpers. De recente versoepelingen in de Covid-19 regelgeving van het RIVM maken het mogelijk om het ‘live’ onderdeel te verbreden. De organisatie hoopt zo meer professionele bezoekers te kunnen verwelkomen in de vorm van geplande bezoeken aan studio expo’s en ‘design areas’.

Er is een beperkt aantal fysieke locaties beschikbaar waar de organisatie samen met de ontwerp community invulling aan zal geven. Daarnaast organiseert DDW een uitgebreid online programma met virtuele exposities van ontwerpers wereldwijd, livestreams, video content, DDW talks, virtuele feestjes en meer.

Lees ook:

Aanmelden

Ontwerpers kunnen zich aanmelden voor deelname aan DDW20. Alle goedgekeurde deelnemers worden onderdeel van het online programma en krijgen de beschikking over een eigen digitale ruimte waarin zij een virtuele 3D expositie kunnen inrichten. Voor de mogelijkheden wat betreft het fysieke programma kan contact worden opgenomen met het programmateam van DDW.

Fotografie: DDW -Rocco Verdult
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.