Ateliereen wint prijs met uitkijktoren

Nieuws

Ateliereen wint prijs met uitkijktoren

Door: Petra Starink | 05-06-2013

De uitkijktoren Vechtdal in Dalfsen van Ateliereen architecten heeft de Benelux Trofee thermisch verzinken gewonnen. Dit gebeurde in de categorie karakteristieke stalen bouwdelen en sculpturen.

Dit jaar werden door een jury in totaal 115 projecten beoordeeld. Deze projecten zijn verdeeld in vijf categorieën: industriebouw, woningbouw, utiliteitsbouw, infrastructuur/mobiliteit en bouwdelen/sculpturen. De uitkijktoren in Dalfsenvalt onder de laatste categorie.

Juryrapport

De jury was verrast door de eenvoud van de staalconstructie gecombineerd met het speelse karakter van de verticale houten staanders, wat prima past in haar natuurlijke bosrijke omgeving. De lichte, thermisch verzinkte staalconstructie met het verticale lijnenspel van houten lamellen, zijn beide duurzaam en vergen weinig onderhoud. Bij de gang naar boven wordt het zicht belemmerd doordat de lamellen steeds dichter op elkaar staan en eenmaal boven wordt de bezoeker beloond met een vrij uitzicht over het Vechtdal.”

Bij de realisatie van de uitkijktoren waren betrokken:
Architect: Ateliereen architecten Eindhoven, Adviesbureau: Elemans Oss, Aannemer en bouwer: Wondersmetaal Berlicum. Opdrachtgever was de gemeente Dalfsen.

Lees ook het artikel: Uitkijktorens als experience en Uitkijktoren met gevel van touw

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,

Gerelateerde berichten

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.