Webinar ‘Crowdfunding in de creatieve sector’

Webinar ‘Crowdfunding in de creatieve sector’

Nieuws
Door: Margriet Brus | 02-09-2014

Crowdfunding betekent letterlijk ‘financieren via de menigte’. Het houdt in dat de financiering voor een onderneming, project of product wordt opgehaald bij een grote massa kleine financiers. De afgelopen paar jaar zijn crowdfundingprojecten als paddenstoelen uit de grond geschoten en deze manier van financieren groeit nog steeds fors. Zeker voor de creatieve sector is crowdfunding een interessante manier om (een deel van) de financiering van een project rond te krijgen.

Webinar over crowdfunding

Op donderdag 6 november organiseren de BNA en ArchitectuurNL samen het webinar ‘Crowdfunding in de creatieve sector’. Crowdfundingadviseur Gijsbert Koren van consultancybureau Douw&Koren legt daarin alles uit over crowdfunding. Koren adviseert bedrijven en overheden over de inzet van crowdfunding. In dit webinar zal hij niet alleen uitleggen wat crowdfunding precies is, hij zal ook de randvoorwaarden voor een succesvolle crowdfunding-campagne schetsen. Daarnaast legt hij aan de hand van het zogenaamde crowdfunding-canvas uit hoe je zelf stap voor stap met crowdfunding financiering ophaalt. Maar crowdfunding gaat over veel meer dan financiering: een crowdfunding-campagne biedt ook mogelijkheden voor marketing, kennisdeling en binding met klanten en fans. Ook daarover geeft Koren tips. Tijdens het webinar kunt u vragen stellen aan spreker Gijsbert Koren en aan de aanwezige moderatoren.

Aanmelden

Dit webinar vindt plaats op donderdag 6 november van 12.30 tot 13.30 uur en is bedoeld voor architecten en andere geïnteresseerden die meer willen weten over crowdfunding of overwegen om deze manier van financiering in te zetten. Deelname aan het webinar kost 45,- euro. Na aanmelding kunt u het webinar ook op een later tijdstip (niet live) kijken. Aanmelden kan hier.

Meer weten? Hieronder vindt u een aantal artikelen over crowdfundingprojecten:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.