Tas Plaat

Tas Plaat

Things of Beauty
Door: Petra Starink | 08-12-2014

De tas PLAAT is het resultaat van een samenwerking tussen designstudio goowl en modeontwerpster Dewi Bekker. De tas wordt plat geleverd. Op het moment dat het leren koord door het binnenwerk wordt geregen en vervolgens wordt aangetrokken, bolt de tas op en krijgt het zijn herkenbare vorm. Aan beide kanten van het binnenwerk zit een zijvak. De tas is 25cm breed en kan op drie verschillende manieren gedragen worden; als clutch, handtas of als schoudertas.

Geïnspireerd door het met een lasersnijder buigbaar maken van hout, maakten de ontwerpers Quinten Peuling en Wisse Trooster van ontwerp-studio ‘qoowl’ deze tas. Het tweetal kwam in contact met Dewi Bekker en waren direct aangesproken door de eenvoud en doeltreffendheid van haar ontwerpen voor het binnenwerk van de tas.

Dewi Bakker ontwerpt mannenmode. Na een vooropleiding op de Gerrit Rietveld Academie  is ze in 2009 begonnen met haar opleiding op de Textiel en Mode afdeling aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten waar ze in 2013 afstudeerde. Binnen haar werk zoekt ze de balans tussen humor, fantasie en het alledaagse. Dit draagt bij aan de surrealistische sfeer die gecreëerd wordt. Deze basis principes heeft ze ook in haar samenwerking met qoowl toegepast.

Ontwerpstudio qoowl

Quinten Peuling en  Wissen Trooster

Dewi Bekker

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.