Work in Progress: OMA in Rotterdam

Evenementen

Work in Progress: OMA in Rotterdam

Door: Petra Starink | 27-03-2018

De Duitse architecten Marius Helten en Leonard Wergten en beeldend kunstenaar Jens Franke presenteren 14 april een film over de gebouwen van OMA/Rem Koolhaas in Rotterdam. De film is gemaakt in het kader van hun residency bij het Goethe-Institut Rotterdam waar zij 3 maanden hebben gewerkt aan het project. Aan het einde van hun verblijf presenteren ze een voorlopige versie van de film en gaan in gesprek met Pieter Kuster van OMI, Office for Metropolitan information.

OMA/Rem Koolhaas

De film brengt een bezoek aan de gebouwde, verdwenen en nog lopende projecten van OMA / Rem Koolhaas in Rotterdam. De momentopname van de huidige situatie werpt de vraag op hoe tijdgebonden de ontwerpen zijn. De chronologie loopt van een House for Two Friends (1987) tot de in 2017 gestarte bouw van Forum Rotterdam, een kruising van wonen en winkelen in het modernistische centrum van de binnenstad.

De presentatie is op 14 april om 13.00 uur bij Alliance Française, Westersingel 14, Rotterdam. De toegang is gratis, reserveren verplicht via [email protected]

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.