Natuur Kracht bij Design Matters#16

Evenementen, Nieuws

Natuur Kracht bij Design Matters#16

Door: Petra Starink | 05-01-2016

Op donderdag 14 januari zoomt de 16de editie van Design Matters in op ‘Natuur Kracht’. Natuurlijke processen bieden een onverwacht en soms zelfs onbekend potentieel aan ontwerpers. Zo kunnen nieuwe duurzame materialen worden ontwikkeld van levende grondstoffen als zeealgen en kunnen zwaartekracht en turbulentie een onverwachte inspiratiebron zijn voor designers en architecten.

Voor deze editie van Design Matters in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam is een bonte selectie gemaakt van sprekers die een kruisbestuiving zijn tussen natuur, wetenschap, design en architectuur. Moderator is Jeroen Junte.

Architect Mels Crouwel van gelauwerd architectenbureau Benthem Crouwel heeft met ontwerper Jólan van der Wiel een laboratorium opgezet waar wordt geëxperimenteerd van natuurkrachten in het ontwerpproces.

Volkskrant-columnist Casper Janssen praat ons bij over onvermoede zegeningen van de natuur: wijsheid, troost, inzicht, rust, vrijheid en ja, soms zelfs geluk.

De Belgische ontwerper Isaac Monté verkent met speculatieve kunstprojecten op het de ethische en esthetische grenzen van een toekomst waarin kunst, design, wetenschap en technologie versmelten.

Ontwerpster Nienke Hoogvliet vertelt over Re-Sea Me, een interieurcollectie  van leer van vissenhuid. Ze gebruikte hiervoor een traditioneel looiproces waarvoor geen chemicaliën worden gebruikt.

Geanne van Arkel is Head Sustainable Development bij Interface, producent van vloerbekleding. In een business case laat ze zien hoe ‘biomimicry’ de motor achter innovatie kan zijn.

Design Matters#16- Natuur Kracht
Donderdag 14 januari, 20.00-22.00 uur
Pakhuis de Zwijger, Amsterdam
Toegang is gratis
Reserveren via : de zwijger.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.