Uitbreiding Anne Frank Huis

Uitbreiding Anne Frank Huis

Nieuws
Door: Petra Starink | 07-03-2017

Het Anne Frank Huis in Amsterdam wordt uitgebreid, de ingang wordt verplaatst naar de Westmarkt en het museum krijgt meer ruimte voor historische context. De uitbreiding en herinrichting van het entreegebied zijn ontworpen door Bierman Henket architecten. Salverda Bouw uit ’t Harde mag de klus uitvoeren. Het is de bedoeling dat de bezoekers door de nieuwe en grotere ingang sneller naar binnen kunnen. Het Anne Frank Huis krijgt per jaar zo’n 1.2 miljoen bezoekers.

Studentenwoningen worden kantoorruimtes

Er komt meer ruimte voor de ontvangst van schoolklassen, en om dat te realiseren worden de voormalige studentenwoningen aan de Westermarkt bij de bouw getrokken. Op 18 april 2017 start de eerste fase, waarbij de studentenappartementen worden omgebouwd tot kantoorruimtes. Vanaf midden oktober 2017 is Salverda Bouw werkzaam in de publieke ruimtes. Het Anne Frank Huis blijft tijdens de werkzaamheden geopend. Naar verwachting is dat het vernieuwde pand volgend jaar maart wordt opgeleverd.

Salverda Bouw

Salverda Bouw heeft ruime ervaring met grootschalige projecten waarbij de bedrijfsvoering gewoon door gaat. Zij hebben in 2016 het naastgelegen Pulitzer Hotel aan de Prinsengracht volledig gerenoveerd. Ook bij de verbouwing van de stadsloketten in Amsterdam en diverse grote hotelketens ging de bedrijfsvoering door.

Foto: Salverda Bouw

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.