Baksteenarchitectuur van hoge kwaliteit gezocht

Prijsvragen

Baksteenarchitectuur van hoge kwaliteit gezocht

Door: Petra Starink | 20-04-2020

Dit jaar bekroont de Fritz-Höger-prijs voor baksteenarchitectuur voor de 5de keer buitengewone gebouwen uit baksteen. Projecten kunnen tot 30 april 2020 worden ingezonden.

Fritz-Höger-prijs

De Fritz-Höger-prijs is een driejaarlijkse prijs en een inititatief van Bauen mit Backstein, een samenwerkingsverband van de 14 grootste Duitse baksteenproducenten.

Baksteenarchitectuur van hoge kwaliteit

De jury zoekt baksteenarchitectuur van hoge kwaliteit en met meerwaarde, economisch zowel als ecologisch, op gebied van vormgeving en functionaliteit. Dit kan op vele manieren tot uitdrukking komen – in eenvoud of eenheid van het ontwerp, in de geleding van de gevel, in de details of in het kleurgebruik.

Baksteenarchitectuur van hoge kwaliteit gezocht

Renovatie en duurzaamheid

Het totaal van 10.000 euro prijzengeld wordt uitgereikt in de categorieën vrijstaande woningen/twee-onder-een-kap, woongebouwen, kantoor- en bedrijfpanden en in de categorie openbare gebouwen, recreatie en sport. Daarnaast worden aanvullende prijzen uitgereikt rond de thema’s energie, renovatie en duurzaamheid, en voor ‘Newcomer’.

Gevels uit baksteen

Voor de editie van 2020 kunnen projecten worden ingediend met gevels uit baksteen die zijn opgeleverd vanaf 1 januari 2015. Architecten en opdrachtgevers kunnen hun projecten hier online aanmelden. De prijsuitreiking vindt in de herfst van 2020 in Berlijn plaats.

Hagemeister ondersteunt projecten

Voor het aanmelden van een project wordt inschrijfgeld gevraagd. Hagemeister ondersteunt inzendingen van projecten met Hagemeistersorteringen met een voucher van vijftig euro op het inschrijfgeld.

Lees ook:

Baksteenarchitectuur van hoge kwaliteit gezocht
Focus Filmtheater Arnhem. Foto: Hagemeister Andreas Secci
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.